KRISTINSDOTTIR/WILLYSON

Kristinsdottir/Willyson er kjent for uforutsigbare forestillinger med store spørsmål, sterke følelser og små mennesker. Arbeidene preges av friksjon mellom private og kollektive erfaringer, mellom teksten og et fysisk-visuelt formspråk, mellom det umiddelbare og utøverbaserte på den ene siden og det strengt koreograferte og regisserte på den andre.


Hildur Kristinsdottir er regissør og skuespiller med utdannelse fra Akademi for scenekunst. Hennes første teaterkompani Søstrene Andrews laget forestillingene Søstrene Andrews presenterer: Faen verden brenner (2007) og Salt-N-Pepper server den tredje sjimpanse (2009). Kristinsdottir står bak den kritikerroste teatertrilogien Klassikere for kids, som består av Faust for kids (2012), Til fyret (2013) og Forbrytelse og straff (2015). De to første forestillingen i trilogien ble nominert til Heddaprisen. Klassikere for kids har turnert Norge rundt og er blitt vist i Danmark og Finland. Hildur hadde regi på Bildet av Dorian Gray (2019), Frk. Frankenstein (2021) på Trøndelag teater og Det blåser på månen (2022) på Den Nationale Scene.


Eirik Willyson er dramatiker, forfatter og utøver, utdannet litteraturviter fra Universitetet i Oslo. Våren 2021 ga han ut romanen Odalen på Tiden Norsk Forlag. Deler av romanen utgjør manus til teaterforestillingen med samme tittel, som hadde premiere på Black Box teater vårsesongen 2022, med Willyson og musiker Martin Langlie på scenen. Willyson har også vært aktiv med soloperformancen A Capella Punk, vist på bl.a. Kafé hærverk og Nasjonalmuseet og utgitt som EP på Rock N Roll Music. Som kuraterende produsent var han fra 2015 til 2020 med på å utvikle Kloden teater.


Anders Borchgrevink
er teknikk- og markedsansvarlig. Han har også vært lys- og lyddesigner på tidligere prosjekter, og var musikalsk ansvarlig på My Little Willy (2021). 


Kompaniet er støttet av Norsk kulturråd.